Pravljenje sajta

Besplatno

Kako napraviti

Najlaksi nacin da napravite sajt je besplatan CMS sistem WordPress, taj proces izrade u standardnom dizajniranju je najbrzi.

Kako izraditi sajt' treba krenuti sa razmatranjem koncepta buduceg projekta, strateskim planiranjem i na kraju dizajniranjem.

Postoji dosta elemenata koje treba uskladiti prilikom dizajniranja sajta tehnika koja ce se koristiti u izradi, osmisljen web dizajn sadrzaj u vidu teksta, 3D fotografija, flash animacija idr. Za pravljenje web sajta dobra ideja je pola posla.


Kako se pravi sajt zavisi od same teme sajta. Dobra SEO optimizacija, visoka rangiranost i zanimljiva tema su razlog zbog kog ce korisnici doci na internet stranicu. Model internet strana i programski jezik kojim je napisan sadrzaj uticace bitno na uspeh vaseg projekta u zavisnosti jeli sadzaj kvalitetan i zanimljiv zavisice vase rangiranje na internet pozicijama. Odabir kvalitetnog sadrzaja treba podstaci kupca i pokrene ga na akciju. Dobar inetrnet marketing koji dobivate visokom rangiranoscu prezentacije treba dati rezultate.


Kako napraviti sajt na kom posetioci zele da ostanu'
Navigacija web stranice je vazan faktor koji ne smete zanemariti prilikom stvaranja prezentacija. Navigacioni meni i svi ostali elementi netrebaju biti komplikovani trebaju biti logicno rasporedjeni pristupacni i jednostavni za razumevanje gde korisnik u svakom trenutku ima orijentaciju jer usled nedefinisanog rasporeda web stranica posetilac brzo izadje sa prezentacije koju stvarate. Navigacioni meni treba biti u svakom trenutku dostupan.

  • 3D fotografije
  • Kontakt forma
  • Kompaktibilnost
  • Efektivan sadrzaj
  • Web strana o nama
  • Jednostavna navigacija
  • Blog pitanja i odgovori
  • Link ka socijalnim mrezama
pravljenje sajta

Proces pravljenja sajta u dizajnu ne podrazumeva samo spoljasnji izgled vec i unutrasnju arhitekturu web stranica. Pravimo novu stranicu posebno obratite paznju na strukturu i kvalitet sadrzaja.

Naziv web sajta URL naslov je prvi faktor koji korisnici kreiranih stranica vide. URL adresa treba opisivati sta se na njoj nalazi, Url adresa je osnovni element koji ce posetioci vaseg sajta zapaziti, on pomaze korisnicima da se lakse snadju na vasem projektu. Ime sajta bi trebalo biti jasno i precizno sa smislom.


U izgradnji vaseg reitinga pri pravljenju web sajta iznesite potpunu informaciju o vasoj firmi kao i jednostavan model kontaktiranja.

Produktivan sadrzaj stranica su reci kojima opisujete vase usluge ili proizvode jedan su od kljucnih elemenata uspeha web strana jer dobro formiran i opsiran opis uveliko moze pomoci kako u SEO optimizaciji stranica tako i u prodaji ponudjenog asortimana robe na novom sajtu.

Veliki broj korisnika kada prvi put dodju na sajt nece odmah nesto kupiti nego se prvo informisati.

Dizajnu sajta treba omoguciti jednostavnost prilikom narucivanja robe ili usluga kojom maksimalno olaksavate online prodaju potencijalnom kupcu na najednostavniji nacin sa jasnim i preciznim instrukcijama kako koristiti vasu online internet prodavnicu na web sajtu.

Pravljenje web sajta

Besplatno napravite internet marketing posao koji radi za vas? Redovno radite azuriranje na sajtu i pratite internet trendove da bi vas sajt doneo zeljene rezultate. Kada pravite sajt postavite korisne fotografije po mogucstvu sa linkovima onoga sta prodajete na web stranicama jer atraktivne 3D fotografije koje korisnik moze doziveti mogu znacajno pomoci prodaji vašeg proizvoda.

za pocetnike je zanimljivo, samostalno kreiranje usmerite tako da omogucite komentare vasih kupaca na blogu malom forumu ili obicnoj rublici za komentar, ovim cinom povecacete rejting internet prezentacije.


Izrada sajta zahteva stranicu o nama koja sadrzi osnovne informacije o vasoj delatnosti koja je takodje neophodna jer su internet posetioci pomalo sumnjicavi kada prvi put dodju na web strane, ako ste u mogucnosti na nove internet strane obavezno treba postaviti stranicu tehnicke podrske gde se korisnici e-mailom ili telefonom mogu infornisati o vama i o online ponudjenim proizvodima.

Kontakt podaci trebaju biti postavljeni na sto vise stranica.

Kako napraviti sajt

HTML

Izrada web sajtova u HTML standardu i besplatno dizajniranje u ovom tutorialu predstavlja samo deo toga sta trebate uraditi sa web prezentacijom, zatim idu dolazeci linkovi, staz sajta idr. Stvaranje strukture zahteva punu paznju prilikom svog kreiranja da bi planirani projekat uspeo i dobro se rangirao na Google, Yahoo i ostalim pretrazivacima.