Pravljenje sajta

Pravljenje sajta | Kako napraviti sajt

Pravljenje sajta

Pravljenje sajta je kompleksan proces koji ukljucuje puno parametara u jasnom dizajnu izrade sajtova.

Kako napraviti sajt - treba krenuti sa razmatranjem koncepta buduceg sajta planiranjem web stranica i na kraju dizajniranjem.

Postoji dosta elemenata koje treba uskladiti prilikom dizajniranja sajta tehnika koja ce se koristiti u izradi, osmisljen web dizajn sadržaj u vidu teksta, 3D fotografija, flash animacija idr. Za pravljenje sajta dobra ideja je pola posla.


Kako se pravi sajt zavisi od same teme sajta. Dobra SEO optimizacija, visoka rangiranost i zanimljiva tema su razlog zbog kog ce korisnici doci na web sajt. Model internet strana i programski jezik kojim je napisan sadržaj uticace bitno na uspeh vaseg projekta u zavisnosti da li je sadžaj kvalitetan i zanimljiv zavisice vase rangiranje na internet pozicijama. Odabir kvalitetnog sadrzaja treba da pobudi kupca i pokrene ga na akciju. Dobar internet marketing koji dobivate visokom rangiranoscu prezentacije treba dati rezultate.


Kako napraviti sajt na kom posetioci zele da ostanu"
Navigacija web stranica je važan faktor koji ne smete zanemariti prilikom stvaranja prezentacija. Navigacioni meni i svi ostali elementi netrebaju biti komplikovani trebaju biti logicno rasporedjeni pristupacni i jednostavni za razumevanje da bi se korisnik u svakom trenutku mogao snaci jer usled nedefinisanog rasporeda web stranica korisnik brzo izadje sa web sajta. Navigacioni meni treba da bude u svakom trenutku dostupan.

  • 3D fotografije
  • Kontakt forma
  • Kompaktibilnost
  • Efektivan sadrzaj
  • Web stranica o nama
  • Jednostavna navigacija
  • Blog za pitanja i odgovore
  • Link ka socijalnim mrezama
pravljenje sajta

Kod pravljenja sajta web dizajn ne podrazumeva samo spoljasnji izgled vec i unutrasnju arhitekturu web stranica. Kod izrade sajtova bi trebalo da se obrati paznja sta web sajt treba da sadrzi.

Naziv web sajta URL naslov je prvi faktor koji korisnici vasih web stranica vide. URL adresa treba opisivati sta se na njoj nalazi, Url adresa je osnovni element koji ce posetioci vaseg sajta zapaziti, on pomaže korisnicima da se lakse snadju na vasem web projektu. Ime sajta bi trebalo biti jasno i precizno sa smislom.


U izgradnji vaseg reitinga pri pravljenju web sajta iznesite potpunu informaciju o vasoj firmi kao i jednostavan nacin kontaktiranja.

Produktivan sadržaj stranica su reci kojima opisujete vase usluge ili proizvode jedan su od kljucnih elemenata za uspeh web strana jer dobro formiran i opsiran opis uveliko moze pomoci kako u SEO optimizaciji stranica tako i u prodaji ponudjenog asortimana robe na web sajtu.

Veliki broj korisnika kada prvi put dodju na sajt nece odmah nesto kupiti nego se prvo informisati.

Dizajnu sajta treba omoguciti jednostavnost prilikom narucivanja robe ili usluga kojom maksimalno olaksavate online prodaju potencijalnom kupcu na najednostavniji nacin sa jasnim i preciznim instrukcijama kako da upotrebi vasu online internet prodavnicu na web sajtu.

Kako Napraviti Sajt

Kako napraviti od sajta internet marketing kompaniju koja radi za vas "Redovno radite na njemu azurirajte i pratite internet trendove da bi vas sajt doneo zeljene rezultate. Kada pravite sajt postavite korisne fotografije po mogucstvu sa linkovima onoga sta prodajete na web stranicama jer atraktivne 3D fotografije koje korisnik moze doziveti mogu znacajno pomoci prodaji vašeg proizvoda.

Pravljenje web stranica usmeriti tako da omogucite komentare vasih kupaca na blogu, malim forumom ili obicnoj rublici za komentar, ovim cinom povecacete reiting web sajta kao i vase firme.


Izrada sajta zahteva stranicu o nama koja sadrzi osnovne informacije o vasoj delatnosti koja je takodje neophodna jer su internet posetioci pomalo sumnjicavi kada prvi put dodju na web strane, ako ste u mogucnosti na nove internet strane obavezno treba postaviti stranicu tehnicke podrske gde se korisnici e-mailom ili telefonom mogu infornisati o vama i o online ponudjenim proizvodima.

Kontakt podaci trebaju biti postavljeni na sto vise stranica web sajta.

Kako napraviti sajt

Dizajn

Izrada web sajtova u standardu i dizajniranje u ovom tutorialu predstavlja samo deo toga sta bi trebalo da uradite sa web izradom, zatim idu dolazeci linkovi, staž web sajta.. Izrada sajtova i dizajn strukture zahteva punu paznju prilikom svog kreiranja da bi vas internet marketing projekat uspeo i dobro se rangirao na Google, Yahoo i ostalim pretrazivacima.